Andere zorgverzekering kiezen? U heeft nog tot 1 februari

Maar liefst 1,4 miljoen Nederlanders hebben eind vorig jaar hun lopende zorgverzekering opgezegd. Dat is het hoogste aantal in zes jaar tijd.

Medisch zorgverzekering concept
Nieuws
Datum: 17-01-2023

Eén en ander blijkt uit voorlopige cijfers van Zorgverzekeraars Nederland. Al met al gaat het om ongeveer 8% van alle Nederlanders boven de achttien jaar. Eerder was dat tussen de 6% en 7% per jaar.

Collectiviteitskorting

Het staat niet vast waarom het er nu zoveel meer zijn, maar de kans is groot dat het deels te maken heeft met de afschaffing van de collectiviteitskorting op de basis zorgverzekering. Die bedroeg over het algemeen 5%, maar is sinds 1 januari afgeschaft.

Premiestijging en inflatie

Dat in combinatie met de verdere stijging van de zorgpremie van ongeveer € 10 per maand, de hoge energieprijzen én de inflatie maakt dat consumenten scherper naar hun maandelijkse lasten zijn gaan kijken. Het onderzoeken van de zorgverzekering hoort daar ook bij.

Voor 1 februari afsluiten

Wie zijn of haar zorgverzekering eind vorig jaar heeft opzegt, heeft nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe af te sluiten. Twijfelt u welke u moet kiezen of heeft u daar hulp bij nodig? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag bij uw keuze.

Verplichte verzekering

De zorgverzekering is een verplichte verzekering. Elke inwoner van Nederland moet er volgens de wet eentje afsluiten. Dat geldt ook voor kinderen tot 18 jaar, al hoeven die geen premie te betalen. Zij kunnen worden meeverzekerd op de polis van één van hun ouders. Dit moet u wel binnen vier maanden na de geboorte regelen door het aan ons door te geven.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over dit bericht of over uw (nieuwe) zorgverzekering? Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag